Merhaba, bu yazımda sizlere Windows Server terminal server lisansı nasıl sıfırlanır konusundan bahsedeceğim. Öncelikle hata terminal kurulu olan sunucunuza bağlanamamak ile ortaya çıkacaktır. Sistem yöneticinize başvurun diye bir hata alacaksınız. Öncelikle sunucuya RDP yapabilmeniz gerekmektedir.
İlk yapmanız gereken başlat çalıştıra gelerek, mstsc /admin komutu enter demeniz gerekmektedir. Bu admin olarak tetikleyeceğinden direk bağlanabileceksiniz. Ancak bilgisayarı local Administrator hesabı ile açmanız gerekmektedir. Ardından sağ alt tarafta terminal lisans config ile ilgili uyarı mesajı alıyor olacaksınız.
Terminal Server License Microsoft
Bu uyarı mesajının ardından 120 gün terminal lisansı süresini sıfırlamanız yani resetlemeniz gerekecektir. Bu işlemi yapmak için Administrator ile oturum açtığınız terminal server üzerinde başlat çalıştır regedit enter demeniz gerekmektedir. Kayıt defteri düzenleyicisine giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ayarları uygulamanız gerekecektir.
Öncelikle HKEY_Local_Machine içerisine giriyoruz. Ardından System > CurrentControlSet > Control > TerminalServer > RCM dizini içerisine giriş yapmanız gerekmektedir. Burayı da genişlettiğinizde GracePeriod isimli klasörü silmeniz gerekecek.
Ancak bu işlemin hemen öncesinde silmeniz için gerekli izinleri kendinize vermeniz gerekmektedir. GracePeriod üzerinde sağ click permissions demeniz gerekmektedir. Ardından Yukarıdaki change kısmından bilgisayar üzerindeki Administrator kullanıcısını ekleyerek aşağıdaki kutucuğu işaretleyerek izinlerin verilmesini sağlamış olacaksınız.
Sonraki pencerede apply ve ok diyerek çıkabilirsiniz. Artık GracePeriod isimli klasörü silebilirsiniz. Klasörü silme işleminden sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor. Yeniden başlatma işlemi de tamamlandıktan sonra ilgili terminal server lisansı olan bilgisayara RDP bağlantıları yapılmaya başlanacaktır.
Bu yazımda sizlere Windows Server terminal server lisansı nasıl sıfırlanır konusundan bahsetmeye çalıştım. Faydalı olması dileğiyle.