HPE Global Dashboard Kurulumu Nasıl Yapılır?

Merhaba, bu yazımda sizlere HPE Global Dashboard Kurulumu Nasıl Yapılır? konusundan bahsedeceğim. Öncelikle HPE’nin bu uygulaması ne işe yarar? Bize ne gibi kolaylıklar sağlar? Hemen özetleyelim.

Global Dashboard Nedir?

HPE Oneview Global Dashboard, HPE sunucularınızı merkezi olarak yönetmenize yardımcı olur. Bu appliance sayesinde uyarı, sağlık bildirimleri ve temel kaynaklarınızın yönetimini, bununla birlikte birleşik bir görünüm sağlamış oluyorsunuz. Peki Global Dashboard hangi donanımları merkezi olarak yönetmenize yardımcı olur? Hemen onlara da bakalım.

  • HPE BladeSystem C7000,
  • Proliant DL Serisi RackMount Sunucular,
  • HPE Synergy,
  • HPE Apollo,
  • HPE Hyper Converged 380 Sistemleri

HPE Global Dashboard, anlık olarak güncellenir. Ücretsiz bir üründür. Merkezi yönetimi kolaylaştırır. Herhangi bir donanımınızda uyarı, hata gibi durumlar varsa; kaynak değişikliklerini olduğu anda günceller ve doğru bir şekilde gösterir. Domain ortamınıza LDAP ile entegre ederek, kullanıcı yetkilerini de dilediğiniz gibi verebilirsiniz. En güzel özelliklerinden birisi de 75 adet Oneview ürününü buraya dahil edebilirsiniz. HPE ürünlerini altyapınızda yaygın bir şekilde kullanıyorsanız, Global Dashboard merkezi yönetim aracını mutlaka kullanmalısınız.

Global Dashboard Kurulumu

HPE Oneview Global Dashboard bir appliance uygulamadır. Dolayısıyla bunun için HPE’nin sayfasında yer alan ova, ovf template indirerek, bir VM (Virtual Machine) kurmanız gerekmektedir. Hyper-V ve Vmware üzerine kurulum yapabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden indirme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

hpe.com/products/ovglobaldashboard

İndirme işleminiz tamamlandıktan sonra Vmware ESX hostumuz üzerine OVF dosyasından kurulum yapıyoruz. Register VM dedikten sonra deploy diyoruz. Ardından indirmiş olduğumuz ova dosyasını deploy ediyoruz.

Ova dosyasının kurulumu çok uzun sürmeyecektir. Ardından open remote console ekranını açarak, kuruluma devam edebilirsiniz.

Global Dashboard starting ekranında appliance kurulmaya başlayacak. Ardından karşınıza bir kullanıcı sözleşmesi belirecek. Bunu kabul edip devam edebilirsiniz. HPE Oneview Global Dashboard ilk girişte default user ve password aşağıdaki gibidir.

  • Global Dashboard User: Administrator
  • Global Dashboard Password: admin

Ardından karşınıza change password for administrator kısmı gelecek. Burada default olan admin şifresinin değişimini yapabilirsiniz.

Bir sonraki ekranda hostname ismini ve ip adreslerinin girilmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra appliance açılmış olacak.

Artık sunucu ile işimiz kalmadı. Sonraki işlemler için browser üzerinden vermiş olduğunuz ip adresini yazarak erişebilirsiniz.

Ortamınızda bulunan Oneview varsa, Appliance kısmından ekleme yapılabilir. Ardından ne kadar hostunuz varsa bilgileriniz, alert, reports kısımlarıyla karşınıza gelecektir.

Yukarıda da bahsettiğim gibi Oneview ile aynı anda uyarıları bu ekranda görebilirsiniz. Domain ortamına dahil ederek Ldap ile giriş sağlayabilirsiniz. Bu yazımda sizlere HPE Global Dashboard Kurulumu Nasıl Yapılır? konusundan bahsetmeye çalıştım. Bir sonraki yazımda Global Dashboard kullanımını inceleyeceğiz. Faydalı olması dileğiyle.


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir