Merhaba, bugünkü yazımda Install vCenter server 8 in Vmware Workstation konusunu anlatacağım. Daha önceki yazılarımda ESXI 8 ve VCSA 8 kurulumlarını yapmıştık. Şimdi ise vCenter Server 8 kurulumunu, Vmware Workstation üzerinde gerçekleştireceğiz. Şöyle düşünelim bir ESXI sunucumuz yok. vCenter yüklemek istiyoruz. İlk olarak https://myvmware.com üzerinden vCenter 8.0 ISO dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz.
Products and Accounts menüsü içerisine giriyoruz. Ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi VMware vSphere üzerinde download product diyoruz. Açılan kısımda Vmware vCenter Server 8.0 download ediyoruz.
Dosyayı indirdikten sonra yapmamız gereken OVF template’e dönüştürmek olacak. Bu metot ile kolaylık Vmware vCenter’ı Vmware Workstation üzerine kurabiliyor olacağız. Öncelikle Powershell uygulamamızı run as administrator ile çalıştırıyoruz. ISO dosyamızı bilgisayarımıza mount ediyoruz. Mevcut ova dosyasını ovf template haline dönüştüreceğiz. OVF dosyasını da masaüstümüze kopyalıyoruz. Birçok farklı metot var ancak ben aşağıdaki linkten OVFTOOL indirdim ve burada işlemi gerçekleştirdim.
OVFTool indirmiş olduğum lokasyona powershell üzerinden gidiyorum. OVA dosyamızı da aynı lokasyon içerine kopyalıyoruz. Görüldüğü gibi ova dosyamız oluşturulmaya başladı. İşlem kısa bir sürede tamamlandı.
Tamamlandıktan sonra ovf doyasını birlikte aç diyerek Notepad++ ile açmayı seçmelisiniz. Burada bir ufak değişiklik gerçekleştireceğiz. Notepad içerisinde ctrl+F ile guestinfo.cis.upgrade.import.directory alanını buluyoruz. Sağında bulunan false değerini true olarak değiştiriyoruz ve save edip kapatıyoruz.
Ardından Vmware Workstation açıyoruz. File > Open diyoruz ve bilgisayarımıza kopyalamış olduğumuz ovf dosyasını gösteriyoruz. Ve karşınıza lisans penceresi gelecektir. vCenter ismini ve kurulacağı yeri seçerek işleme devam ediyoruz.Bu ekran önemli. IP adres bilgileri, default gateway ve prefix işlemlerini bu alandan yapıyoruz.
Ardından SSO Configuration için parolamızı belirliyoruz.
Root password belirliyoruz ve next ile ilerliyoruz.
Ardından diğerlerini atlıyoruz. Networking properties kısmında domain name isimlerini yazıyoruz. Ve import diyoruz.
Cihazımız yaptığımız ayarlarla açılmaya başlıyor.
vCenter ortamımız aşağıdaki gibi sorunsuz bir şekilde kurulmuş olacaktır.
Bugünkü yazımda Install vCenter server 8 in Vmware Workstation konusunu anlattım. Faydalı olması dileğiyle.