Merhaba, bu yazımda sizlere How to Fix Windows Server 2016 Automatic Repair Loop konusu ve çözümünden bahsedeceğim. Bu durum Windows 10 işletim sisteminde de yaşayabilirsiniz. Tüm işletim sistemlerinde çözüm aynı olacaktır. Bunu yazı içerisinde iki kere belirttim. Ancak burada yine söylemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Komut satırında yapmış olduğunuz her işlem sonrasında exit diyerek restart etmeniz gerekmektedir.
Dilerseniz konuyu daha fazla uzatmadan otomatik kurtarma ekranında nasıl kurtulacağınızdan bahsedelim. Öncelikle sorunumuz bilgisayar açılırken, direk otomatik kurtarma moduna geçmesidir. Bu da bazı önyükleme dosyalarının bozulması sebebiyle ortaya çıkmaktadır.
Çözüm için ilk olarak deneyeceğimiz şey aşağıdaki ekranda troubleshoot diyerek startup settings ve restart demek olacaktır.
Ardından açılan menüde otomatik kurtarma ayarını disable edeceğiz.
Dedikten sonra makine restart oluyor ancak yine aynı ekrana gelip kalıyor. Artık komutlarımızı işleterek bu sorundan kurtulabiliriz.
Yukarıda görüldüğü gibi disable automatic restart on system failure seçeneğini işaretliyoruz ve bilgisayar yeniden başlıyor. Yine sorun düzelmedi ise komut sistemi üzerinden çözmeye çalışacağız.
How to Fix Automatic Repair Loop
İlk olarak yine aynı ekranda troubleshoot ve command prompt demeniz gerekmektedir. Komut satırı ekranı açıldıktan sonra windows yani işletim sisteminiz hangi dizinde kurulu ise oraya geçiş yapmalısınız. Ben direk C diski olarak işlemleri anlatacağım.
Aşağıda vermiş olduğum komut ile regback dosyasının yedeğini almanız gerekiyor.
copy c:\windows\system32\config\regback\*.* c:\Wındows\system32\config
Komut sonrası size uyarı bildirecek. Tamamına yes diyerek geçebilirsiniz. Sonuç olarak 5 adet dosya kopyalandığına dair bir uyarı alacaksınız.
Sorun yaşamamak adına bekleyen ya da son yüklenen windows update dosyalarını da temizleyebilirsiniz. Bunun için yine komut satırında regedit.exe yazarak, HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing kısmına gidiniz. Burada öncelikle sağ click export diyerek bilgisayar üzerinde belirttiğiniz bir dizine yedek almanız önerilmektedir. Ardından Component Based Servicing değerini sağ click delete ile kaldırabilirsiniz.
Bu işlemlerin her birini yaptıktan sonra exit ile çıkış yaparak bilgisayarı yeniden başlatmamız gerekiyor. Düzelmemiş ise yeniden command prompt ekranına düşmemiz gerekiyor.
Ardından pending xml dosyasının adını değiştirerek deneme yapmamız gerekiyor. Komut satırında cd C:\Windows\Winsxs diyerek klasör içerisine düşüyoruz. Ardından isim değiştirmek için ren pending.xml pending.old komutunu kullanmamız gerekiyor.
Normal şartlarda kullanılan bu yöntemlerin ilk kısmında yani, regback dosyasını yedekledikten sonra ve yeni oluşmasını sağladıktan sonra sorun düzelmiş olacaktır. Bilgisayarınız eskisi gibi direk boot olacak ve işletim sisteminiz açılacaktır. Bu sebeple yukarıda her işlemi yaptıktan sonra exit diyerek komut satırından çıkmanızı ve yeniden başlatmanız gerektiğine değinmiştim.
Aşağıdaki link üzerinden Microsoft tarafında verilen cevapları da inceleyebilirsiniz.
Stuck on Preparing Automatic Repair
Bu yazımda How to Fix Windows Server 2016 Automatic Repair Loop konusundan ve birçok yöntemden bahsetmeye çalıştım. Faydalı olması dileğiyle.